PLC \BMS برق و مکانیک

PLC \BMS محلی جهت اراء و تبادل اطلاعات صنعت برق و مکانیک و اتوماسیون صنعتی
  • PLC \BMS برق و مکانیک

    PLC \BMS محلی جهت اراء و تبادل اطلاعات صنعت برق و مکانیک و اتوماسیون صنعتی

Electrical & Mechanic
View Abbas Shiri's profile on LinkedIn
بایگانی
پنجشنبه, ۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۵۹ ب.ظ

سیستم مدیریت ساختمان

بی ام اس

سیستم مدیریت ساختمان یا Building Management System

 سیستمی است که به فعالیتها و امور ساختمانها نظارت کرده و در مواقع لازم با توجه به تغییرات شرایط محیطی، تغییرات لازم را بطور خودکار اعمال می نماید. این  سیستم می تواند با توجه  به کاربری ساختمان    ( مسکونی، اداری، تجاری، بیمارستان و ... ) جهت آنها طراحی و اجرا شده و بر کلیه فعالیت ها اعم از باز و بسته شدن درب، ورود و خروج افراد، سیستم  های روشنایی، سیستم های تهویه مطبوع پنجره و پرده اتاقها ، صوتی و تصویری و ... نظارت داشته باشد.ساختمانی که مجهز به سیستم مدیریت BMS باشد اصطلاحاً ساختمان هوشمند گویند. این سیستم به افراد ساکن این امکان را می دهد که از تجهیزات بطور کاراتری استفاده نموده و احساس امنیت و آسایش را افزایش می دهد و همچنین می تواند موجب صرفه  جویی انرژی گردد.این ساختمانها با استفاده از یک پارچه نمودن چهار عنصر اصلی سیستم ها، ساختار، سرویس و مدیریت و با برقراری ارتباط میان آنها محیطی پویا و مقرون به صرفه بوجود می آورند.

 

تجهیزاتی که از طریق BMS قابل کنترل هستند :

1- روشنایی

2 – سیستم های حفاظتی و امنیتی

3- در، پنجره، پرده و سایبان

4- سیستم های سرمایشی و گرمایشی ( تهویه مطبوع)

5 – سیستم های صوتی و تصویری، تجهیزات اداری

6 – سیستم آیفون تصویری و ورود و خروج مهمانان یا مراجعه کنندگان

7- کنترل تأسیسات استخر، سونا و جکوزی

8 – سیستم های ارتباطی

9 – وسایل الکتریکی ساختمان

10-سیستم آبیاری

 

اجزای  سیستم BMS :

منظور از اجزا، کلیه تجهیزات، سیستم های ارتباطی و نرم  افزارهایی که جهت کنترل وسایل مختلف موجود در ساختمان مورد استفاده قرار می گردد می باشد.

با توجه به اینکه نیازها و خواسته  های هر کاربرد می تواند بسیار متفاوت بوده ، تجهیزات و اجزا هر سیستم نیز می تواند با سیستم های دیگر بسیار متفاوت باشد و کاربر می تواند به دلخواه خود آنها را انتخاب نماید. متداول ترین اجراء BMS به شرح زیر می باشند :

1-    سیستم کنترل مرکزی

2-    خطوط ارتباطی (BUS)

3-   نقاط دسترسی و کنترل کننده (Access Point)

4 – سنسورها

5-دیمرهای روشنایی

6 – تایمرها

7 – پریزها

8 – نرم افزار سیستم

 9- وب سرور (Web Server )

 

سیستم مدیریت انرژی ساختمان یا  BEMS

این سیستم نیز مشابه BMS می باشد با این تفاوت که هدف آن مدیریت انرژی ساختمان می باشد . این سیستم در واقع زیر مجموعه  ای از BMS می باشد که توجه ویژه  ای به مصارف انرژی، تجهیزات انرژی  بر و کنترل آنها دارد و همچنین ممکن است دستگاه های اندازه  گیری مصرف انرژی نیز به این سیستم متصل و یک سری گزارشات و فرامین کنترل لازم نیز در راستای کنترل و کاهش مصرف انرژی به طور هوشمند صادر نماید. به عنوان مثال کنترل دیماند مصرفی یا کنترل روشنایی ساختمان و ...

 

سیستم مدیریت روشنایی یا LMS

سیستم مدیریت روشنایی نیز زیر مجموعه ای از سیستم BMS و BEMS می باشد. این سیستم بطور خاص به مدیریت سیستم های روشنایی می پردازد. در این سیستم می تواند با استفاده از انواع سنسورها نظیر سنسورهای حضور و نور نسبت به روشن و خاموش نمودن و یا کنترل سطح نور مکانهای مختلف اقدام نمود. و یا با استفاده از تایمر بر اساس زمان بعضی از مکانها را کنترل نمود.

با استفاده از این سیستم می توان با آدرس پذیر نمودن منطقه  های مختلف، منطقه  بندی مناسبی را بوجود آورد و همچنین نسبت به حالت های از پیش تعریف شده برای مکانهای خاص مانند آمفی تئاترها و سالن ها اقدام و با تنها صدور یک فرمان اجرا نمود.

استفاده از سیستم هوشمند به همراه تجهیزات کارا می تواند مصرف بخش روشنایی را تا 75 درصد کاهش داده و صرفه  جویی قابل توجهی در برق مصرفی ساختمان ایجاد نمود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی